Follow me:

Blog tips: Hoe krijg ik meer volgers op instagram?

fashionmoodboard insta tips meer volgers
Eind juni haalde ik de magische 10.000+ volgers op mijn instagram, @flyingfashionblogger. Aangezien ik de laatste tijd dan ook behoorlijk actief ben op instagram en het oprecht leuk vind wil ik met jullie tips delen om meer volgers te krijgen op instagram. Ik ben binnen ongeveer vier maanden van 2000 volgers naar de 10.000 gegaan. Ik heb ongeveer een jaar geleden dan ook mijn gebruikersnaam op instagram aangepast, om sneller gevonden te worden. Ik combineer op mijn blog reizen en fashion en heb daarom gekozen voor de naam flyingfashionblogger. Zonder moeilijke tekens en cijfers, zodat mijn account sneller gevonden kan worden. En uiteraard met een dikke knipoog naar mijn baan als stewardess

Instagram is een dagelijkse bezigheid voor mij en inmiddels heb ik een paar leuke tips en trics ontdekt om meer volgers te krijgen. Niet geheel onbelangrijk aangezien ik mijn instagram account voornamelijk gebruik ter promotie van mijn blog. Dankzij mijn instagram account heb ik al diverse mooie samenwerkingen gekregen met merken en bedrijven en is mijn lezersaantal van mijn blog gestegen. Kijken jullie mee naar mijn tips?


instagram flyingfashionblogger
Mooie en professionele instagram foto’s

De eerste tip is wellicht wel de aller belangrijkste: mooie foto’s trekken volgers aan. Aangezien mijn instagram account gekoppeld is aan mijn blog en ik mijn account op een professionele manier gebruik, zijn de foto’s die je ziet niet allemaal gemaakt met mijn telefoon. Soms krijg je gewoon een betere kwaliteit door gebruik te maken van je spiegelreflex of andere camera. Ik zet de foto’s via mijn computer en dropbox over naar mijn telefoon. Gezien het professionele aspect van mijn instagram account probeer ik niet al te veel ‘persoonlijke’ foto’s te plaatsen. Ik ben selectief en alleen de beste foto’s komen op mijn account. Vervolgens bewerk ik ze met de app Afterlight en/of VSCO cam, maar hierover meer een andere keer.

instagram flyingfashionblogger
Zorgen voor een goede ‘feed’/thema
Waar wil je jouw instagram account over laten gaan? Ik heb gekozen om mijn instagram over mode (vanwege mijn blog) en reizen (vanwege mijn werk als stewardess). Daarnaast probeer ik een persoonlijke foto af te wisselen met een landschap, flatlay of bijvoorbeeld een vlieg foto. In ieder geval wil ik niet meerdere foto’s op een rij hebben waar ik zelf op sta. Nadat ik mijn ‘thema’ had gekozen besloot ik mijn foto’s op dezelfde manier te bewerken, waardoor er een mooie gallerij ontstaat. Ik vind kleurrijke en warme foto’s mooi en wil dat ze er echt “uitspringen”. Je kan zelf uiteraard ook kiezen om bijvoorbeeld je foto’s wat koeler te maken, op te lichten of juist gebruik te maken van zwart en wit. Ik raad dan ook aan om zoveel mogelijk bij dit thema te blijven, hierdoor ziet je gallerij er prachtig uit!


instagram flyingfashionblogger
Hashtags
Per post mag je maximaal 30 hashtags gebruiken. Hashtags zorgen ervoor dat je foto door anderen gevonden kan worden en zijn dus belangrijk om te gebruiken, maar gebruik zeker niet teveel! Persoonlijk plaats ik onder mijn foto allereerst 5 hashtags die ik het meest op de foto van toepassing vind. Zodra mijn foto is geplaatst zet ik daar zelf direct een comment onder met de overige hashtags die ik erbij wil hebben. Ik heb inmiddels wel een idee van de hashtags die ik wil gebruiken en gebruik bijvoorbeeld altijd #stewardess, #flightattendant, #fashionblogger #fashionmoodboard. Aangezien mijn vliegfoto’s een prominent deel innemen van mijn account wil ik ook dat mensen die hierin geïnteresseerd zijn mij op deze manier kunnen vinden. Mocht je wat hulp nodig hebben met het bedenken van hashtags, kijk dan eens op Tags for likes.


instagram flyingfashionblogger
Beschrijving onder je instagram foto’s

Persoonlijk vind ik het altijd interessant om ook de beschrijving onder de foto’s te lezen. Hier kan je bijvoorbeeld ontdekken waar de instagrammer de items op de foto’s heeft gekocht of waar zij/hij zich bevindt (reis foto’s). Probeer er wat leuks van te maken en gebruik eventueel ook wat smileys. Mijn beschrijving plaats ik altijd in het engels omdat veel van mijn volgers het dan kunnen begrijpen. Ook probeer ik altijd een locatie toe te voegen aan mijn foto.


instagram flyingfashionblogger
Liken en reacties achterlaten
Interactie is belangrijk en om gevonden te worden moet je zelf ook op instagram actief zijn. Ik zoek op hashtags die mij interesseren zoals bijvoorbeeld #stewardess, #fashionblogger, #ootd, #outfit, #whatimwearingtoday, #fromwhereistand. Foto’s van anderen die ik mooi vind like ik dan ook. Ik probeer ook de moeite te nemen om een leuk berichtje achter te laten bij andere instagrammers als ik hun foto’s echt mooi vind. Vaak merk je dan ook dat die persoon op jouw account komt kijken. Ik heb inmiddels ook al wat likes gekregen van bekende Nederlanders, o.a. van Rens Kroes en Pip Pellens.


instagram flyingfashionblogger
Gefeatured worden

Zoals je bij het eerste kopje al kan lezen plaats ik alleen foto’s die ik zelf mooi vind en die kwalitatief goed zijn. Ik ben dan ook best trots op de meeste foto’s die je op mijn instagram account ziet. Op het moment dat ik op reis was in Indonesië volgde ik een aantal instagram accounts met veel volgers die gespecialiseerd zijn in Bali (@balidaily, @baliadvisor, @thebaliguideline, @thebalibible). Ik heb deze accounts getagd in mijn foto’s in de hoop dat ze mijn foto zouden reposten/featuren op hun account. Dit is dan ook vaak gebeurd en dit zorgde zo voor 100 tot 200 extra volgers op een dag!


instagram flyingfashionblogger
Frequentie

Actief zijn en blijven is belangrijk op instagram. Wekenlang of dagenlang niks posten is bij het hebben van een groot account eigenlijk geen optie. Op dit moment post ik één a twee keer per dag, waarbij ik de frequentie opvoer als ik op vakantie ben (want; meer materiaal). Soms als ik geen mooie foto op de dag kan maken dan gebruik ik ook wel eens een “throwback” waarbij ik een foto van een tijd geleden gebruik. Vaak van een vakantie of een ander mooi moment die ik nog niet had kunnen delen. Dit laat ik dan uiteraard ook altijd weten aan mijn volgers dat het een throwback is.

instagram flyingfashionblogger
Vul je bio in

Zodra mensen jouw foto interessant vinden en de rest van je insta feed willen zien, dan zullen ze ook zeker naar je biography oftewel je profiel kijken. Zeker als je je instagram account gebruikt voor het promoten van je blog is het belangrijk dat je hier wat informatie neerzet. In mijn bio staat bijvoorbeeld dat ik stewardess ben maar ook een fashionblogger, dat ik gek ben op reizen en dat ik in Utrecht woon. Daarnaast heb ik mijn email adres vermeld voor vragen en samenwerkingen. Vergeet uiteraard ook niet de link van je blog te posten!

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply IRISLARISA.COM

  Leuke post! Ik vind je insta feed echt prachtig. Deze tips pas ik zelf ook allemaal toe, en groei ook steeds sneller. Zo leuk om te ontdekken wat wel en niet werkt haha X

  juli 17, 2015 at 9:40 am
 • Reply Joanne Maalderink

  Goede tips! Je hebt een heel mooi account en prachtige foto's!

  juli 17, 2015 at 7:34 pm
 • Reply Daphne

  Wat een fijne tips! Zit er over na te denken om toch maar mijn (belachelijke) Instagramnaam te veranderen, maar stiekem ben ik er ook een beetje gehecht aan, haha. Dat met het 'gefeatured worden' ga ik zeker eens uitproberen. Many thanks! Liefs 🙂

  juli 17, 2015 at 8:59 pm
 • Leave a Reply