Follow me:

TRAVEL: Bali, Ubud

fashionmoodboard bali ubud
Op de tweede dag vertrokken wij vroeg in de ochtend van Sanur naar Ubud. We regelden een taxi bij ons hotel en voor ongeveer 200.000 ruphia (omgerekend zo’n 13 euro) werden wij keurig per privé taxi naar Ubud gebracht. Dit ritje duurde ongeveer een uur en we maakten een tussenstop bij een houtsnijwerk winkel. Helaas was dit veel te toeristisch én te duur dus snel door naar ons hotel, wat net buiten Ubud lag.


Het hotel
Op booking.com vonden wij het prachtige Omah Apik, wat een 9.2 kreeg. Wij betaalden in mei omgerekend zo’n 33 euro per nacht, maar als ik nu de prijzen op booking.com check zie ik dat het veel duurder is (zo rond de 60). Wellicht komt dit door het hoogseizoen. Omah Apik bevindt zich net buiten Ubud in het plaatsje Pejeng, dit vonden wij zeer aangenaam aangezien Ubud erg druk is. Wel is het noodzakelijk om een scooter te huren. Dit kon normaal gesproken bij het hotel maar helaas waren op onze dagen de scooters volledig verhuurd. Daarom huurden wij in de stad een scooter voor 60.000 ruphia per dag, wat omgerekend slechts vier euro is! Dit is een normale prijs voor een scooter op Bali. Het hotel is werkelijk waar prachtig; een heerlijk zwembad, prachtige tuin, mooie kamers en een badkamer die gedeeltelijk buiten was. Wij genoten van de rust en raden dit hotel dan ook zeker aan!

Eten in Ubud
Mijn vriend is vaker op Bali geweest en wist zich Cafe Wayan nog goed te herinneren. Wij gingen hier dan ook eigenlijk direct lunchen na aankomst in Ubud. Cafe Wayan ligt aan het drukke Monkey Forest Road maar is een oase van rust zodra je binnenstapt. Kleine tafeltjes bevinden zich in een prachtige tropische tuin. Het geluid van het verkeer op straat hoor je niet meer en het personeel is zó vriendelijk. Daarnaast natuurlijk het eten. Het is ietsje duurder dan normale restaurants in Bali maar het absoluut meer dan waard. Wij hebben elke dag gegeten bij Cafe Wayan.

Monkey Forest
Vanuit Cafe Wayan is het makkelijk om naar Monkey Forest te gaan. Dit is een hindu tempel bewoond door honderden apen. Het is een zeer populaire toeristische attractie en wees dan ook voorbereid als je er naartoe gaat. De apen zijn geïnteresseerd in alles wat los zit dus kijk uit met je zonnebril, tassen en flesjes water. Wij zijn ook bijna bestolen door de apen. Het is een leuke wandeling met overal apen. De tempel is mooi en het is een leuke uitstap in Ubud. De entree was 20.000rph per persoon, omgerekend € 1,35. Koopje!

fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
Dit is ons hotel in Ubud, Omah Apik. De kamer was echt prachtig in een schitterend Balinees huis. De badkamer was gedeeltelijk buiten/open. Dit vanwege de hoge luchtvochtigheid in Bali. Wij vonden dit absoluut geen probleem, het was alle dagen heerlijk warm, zelfs in de avond. Alleen wel oppassen met de muggen, dus na het douchen de lichten uit!

fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
En zie hier, Cafe Wayan ons favoriete restaurant in Ubud. Nou hebben we niet veel anders geprobeerd, het was gewoon zo heerlijk dat we hier elke keer terugkwamen. Het personeel is super lief, de tafeltjes zijn in een prachtige tuin en het eten is er heerlijk. Let wel; wij hebben alleen indonesische gerechten gegeten, ik kan je dus niks vertellen hoe hun westerse gerechten zijn. Wij hebben in ieder geval gesmult! Ik draag hier een playsuit die ik in Maleisië heb gekocht.

fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud
fashionmoodboard bali ubud

En de aapjes van Monkey Forest. Het zijn allemaal grijze makaken, heel lief maar oh zo brutaal. Pas dus echt goed op je items als je daar rondloopt. En goed insmeren met deet is ook geen overbodige luxe 😉

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Sherilynn S.

  Prachtige foto's! Ik ben zo jaloers haha! Ik wil al sinds ik klein ben graag naar Indonesië, en dan vooral Jakarta, want daar komt m'n oma vandaan, en Bali. Het lijkt mij zo geweldig daar, die cultuur, natuur en het eten ofcourse haha, na deze post wil ik helemaal gaan!

  8 juni 2015 at 19:03
 • Reply Laurence Talet

  Wauw wat een mooie foto's! Ziet er geweldig uit!
  Ik ben jaren geleden op Bali, Lombok en Ubud geweest, het is zo mooi daar!
  XX

  8 juni 2015 at 19:44
 • Reply Esmeraldaattema

  Wauw wat leuk, kwam toevallig dit artikel tegen op Facebook..was heel nieuwsgierig omdat we over een paar weken gaan.
  Goede tips! Ziet er goed uit :). x Esmeralda

  http://www.esmeraldaattema.com

  8 juni 2015 at 19:46
 • Reply Esmée Sophie

  Ahh wat ontzettend gaaf dat je in Bali bent geweest! Over een week ga ik naar Vietnam, maar Bali staat ook heel hoog op mijn lijst van plekken die ik wil zien. Mooie foto's ook, ik krijg er helemaal een vakantie gevoel van x

  9 juni 2015 at 11:32
 • Reply Melissa

  Ohh wat leuk! Ben in februari ook in Bali geweest en zijn met een excursie door Ubud gegaan en naar de monkey forest geweest! Zijn mooie herinneringen om nooit meer te vergeten!!

  9 juni 2015 at 13:47
 • Reply Robin

  Geweldig altijd die reis verslagen het ziet er daar echt geweldig uit. En wat een fijn hotel ben benieuwd naar de rest van je vakantie verhalen.
  xx

  9 juni 2015 at 18:57
 • Leave a Reply